Begeleiding tijdens of na ziekte 

Als je de te horen krijgt dat je ernstig ziek bent, dan staat de wereld even stil. Vaak zullen er vragen door je hoofd spoken. Enkele voorbeelden kunnen zijn: ‘Waarom ik?’, ‘Wat staat mij te wachten?’ en ‘Wat kunnen wij als ouders/verzorgers doen?’.

Ook na genezing kan het zijn dat je zoekende bent. Dat je je afvraagt wie je bent na deze ziekte en hoe je leven nu weer moet inrichten en vormgeven. Soms kan het zijn dat je op een andere manier moet gaan leven, doordat je bijvoorbeeld een beperking hebt. Of dat je het gevoel hebt nergens bij te horen.

Belangrijk is om te weten dat iedereen te maken krijgt met deze gevoelens en vragen. Je bent dus zeker niet alleen! (Al kan dat misschien soms zo wel zo voelen.)

Wat ik voor jou kan betekenen
Door de gesprekken die ik gevoerd heb met kinderen en jongeren die ziek zijn, met ouders van een ziek kind en kinderen en jongeren die beter zijn, merkte ik hoe prettig het kan zijn om over vragen die je hebt te kunnen praten. Om je hart te kunnen luchten en om samen te kunnen kijken naar mogelijkheden. Dit is dan ook wat ik wil bieden. Een veilige plek om te kunnen onderzoeken wie je bent met of na deze ziekte. 
Voorbeelden van ziektes waar ik bij zou kunnen ondersteunen zijn: kanker, diabetes, astma, migraine, ziekte van Crohn, etc.